Parhaat valittu 2014

Lajien parhaat

IMG_0910Ammunta: Jarmo Salo

Jarmo saavutti poliisin ampumamestaruuskisoissa mestaruuden. Tämän lisäksi hän saavutti kuluneena vuonna yleisen sarjan Suomen Mestaruuden ampumaurheiluliiton kisoissa. Tämä yleinen SM-kulta vaikutti päätökseen eniten, sillä se on arvostettu mestaruus kaikin puolin. Lisäksi hän on toiminnallaan ollut vaikuttamassa positiivisesti poliisiurheilun eteenpäin viemiseksi ammunnan kenttäpäällikön tehtävässään.

Yleisurheilu: Timo Rouhiainen

Timo on osoittanut viime vuosien ajan tasaista ja hyvää pikajuoksukuntoa poliisien SM-kisoisa voittaen myös tänä vuonna miesten 100 metrin juoksun. Hän on pikajuoksun lisäksi osoittanut ottelijan taitoja poliisien yleisurheilukisoissa osallistumalla useisiin eri kenttälajeihin ja vieläpä pärjäten kohtuudella niissä. Ei siis ihme, että hän on edustanut Suomen poliisia myös Pohjoismaiden- sekä Euroopan mestaruuskisoissa saavuttaen myös menestystä näissä kisoissa, esimerkiksi vuoden 2008 PM-kisoissa hopeaa 100:lla metrillä ja kultaa kahdessa eri viestijuoksussa.

Voimailu: Pauli Rantala

IMG_0928Rantala on osallistunut poliisin voimailukilpailuihin katkeamattomasti 30 vuoden ajan ja voittanut niissä yli 120 mitalia, joista viimeisimmän juuri viime vuonna ennen eläköitymistä.

Maasto-ja suunnistus: Antti Turpeinen

Antti voitti poliisien SM-kilpailuissa kultaa suunnistuksessa ja maastokilpailussa yleisessä sarjassa. Hänellä on myös hyviä kansallisten kisojen suunnistussuorituksia.

Hiihto: Pasi Lounasaho

Pasi on ollut pitkään poliisiurheilussa mukana ja hän kilpailee edelleen ikämiessarjassa. Vuonna 2104 hän sijoittui 40-vuotiaiden miesten sarjassa SM- hiihdoissa kuudenneksi.

Jalkapallo: Pekka Räisänen

Pekka kuului AC Oulun miesten ykkösen joukkueeseen kaudella 2014. Pekka kuului kapteenistoon ja esitti vahvoja otteita joukkueensa takalinjoilla läpi kauden. Ehtipä puolustaja Pekka tontiltaan myös maalintekoon. Viimeisellä kierroksella JJK:ta vastaan Pekan maalatessa ja 2-1 voitolla Oulu nappasi ykkösen neljännen sijan tasapistein veikkausliigaan nousseen Ilveksen kanssa. Toivon mukaan Pekan seurajoukkuepelit eivät estä tulevan kesän poliisien PM-kisoja.

Lentopallo: Juha Aho

Kaudella 2013-2014 Juha oli yksi mestaruusliigan tehokkaimpia keskitorjujia ja sitä kautta hän oli ehdolla miesten maajoukkueeseen. Kyseinen kausi vaati kovaa panostusta ja sitoutumista ammattimaiseen urheiluun. Aho on hyvä esimerkki siitä, miten kilpaurheilun ja poliisin työn voi yhdistää. Kauden 2014 kruunasi Suomen mestaruus hänen edustaessaan Vammalan lentopalloa. Lyhyesti  voidaan todeta, että Aho oli poliisien kirkkain tähti lentopalloilun saralla vuonna 2014.

IMG_0936Kuntoliikunta: Katri Lehti

Katri on urheillut 16-vuotiaasta lähtien, jolloin hän alkoi pelata lentopalloa Laajasalon voimassa. 18-vuotiaana hän aloitti juoksemisen. Korkeimmillaan hän on pelannut lentopalloa 1-sarjassa Järvenpään Blues-volleyssä. 20 - 30 -vuotiaana hän harrasti monipuolisesti liikuntaa; lentopalloa, ratsastusta, juoksua, salibandyä, kiipeilyä, spinningiä, hiihtoa, pyöräilyä ym. Nykyään hän harrastaa liikuntaa lähes joka päivä, hän käy juoksemassa 10 km lenkkejä noin neljä kertaa viikossa, käy salilla, pelaa lentopalloa kaksi kertaa viikossa ja kesäisin beach wolleyta. Hän on juossut myös maratonin ja useita puolimaratoneja (paras aika 1.51)

Lisäksi hän opiskelee Itä-Suomen yliopistossa liikuntalääketiedettä. Hän valmistelee gradua aiheesta "Naispoliisien fyysisessä suorituskyvyssä ja liikunta-aktiivisuudessa tapahtuneet muutokset ikävuosien 30 ja 40 välillä".

Sepon maljat: Markku Juhola ja Pentti Virta

IMG_0941