Valintaperusteet

Slide2Nämä säännöt on hyväksytty Suomen Poliisin Urheiluliitto ry:n hallituksen kokouksessa 13.4.2005.

Suomen Poliisin Urheiluliitto ry:n hallitus valitsee vuoden poliisiurheilijan tunnustuksena valintavuoden aikana saavutetusta urheilumenestyksestä.

 

Vuoden poliisiurheilijan valinta

Vuoden poliisiurheilijan valinnassa on merkittävin paino urheilumenestyksellä. Lisäksi valittavan tulee urheiluharrastuksellaan ja esiintymisellään edistää poliisin positiivista julkisuuskuvaa.

Vuoden poliisiurheilijaksi voidaan valita useamman kerran.

Vuoden poliisiurheilija valitaan liiton hallituksen vuoden viimeisessä kokouksessa ja palkitaan seuraavan vuoden ensimmäisessä kokouksessa.

Vuoden poliisiurheilijaksi valittu on osoittanut erityistä menestystä joko kansallisissa tai kansainvälisissä poliisien urheilukilpailuissa - parhaassa tapauksessa molemmissa. Hän on esimerkillinen urheilija, joka huolehtii kunnostaan akiivisesti.

Vuoden poliisiurheilijalle luovutetaan kiertopalkintona vuoden poliisiurheilijan lautanen ja kaiverruksella varustettu henkilökohtainen tunnustuspalkinto.

Poliisiurheilulajien parhaat

Suomen Poliisin Urheiluliitto ry:n hallitus valitsee lajipäällikköjen esityksestä vuosittain poliisiurheilulajien parhaat kyseisissä lajeissa osoitetun kilpailumenestyksen perusteella.

Lajien parhaille luovutetaan kaiverruksella varustettu henkilökohtainen tunnustuspalkinto.